Pentagon: Çin Virüsünü Tespit Eden Bir Mikroçip Geliştirildi

TAKİP ET

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da görevli bilim insanları, Çin virüsü salgınına karşı mücadele kapsamında bir mikroçip geliştirdi. Bilim insanları, geliştirilen mikroçipin, salgın şüphesi taşıyan kişinin her hareketini takip etmeyi amaçlamadığını açıkladı.

Savunma Ar-ge Projeleri Dairesi'nde (DARPA) görevli bilim insanları, Çin virüsü salgınına karşı mücadele kapsamında ürettikleri cihazda, deri altına sokularak Çin virüsü enfeksiyonunu tespit edebilecek bir mikroçip geliştirdi.

Öte yandan DARPA'daki görevli bilim insanlarının geliştirdiği başka bir icat ise diyaliz makinesine yerleştirilen kandaki Çin virüsünü temizleyen bir filtre.

Geliştirilen çip, ülkedeki CBS televizyonunda yayımlanan 60 Minutes programında ilk kez görüntülendi.

Yetkililer Pentagon’un söz konusu çip yardımıyla salgın şüphesi taşıyan kişinin her hareketini takip etmeyi amaçlamadığını da ifade etmekten geri durmadı.

DARPA'nın bulaşıcı hastalık doktoru emekli Albay Matt Hepburn, katıldığı programda, sürekli olarak kanı test etmek için tasarlanmış doku benzeri bir jel gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hepburn, “Onu derinizin altına koyuyorsunuz, size vücudun içinde kimyasal reaksiyonlar olduğunu gösteriyor ve bu sinyal yarın semptom göstereceğiniz anlamına geliyor” diye konuştu.

Pentagon mikroçip çin virüsü koronavirüs covid-19 kovid-19 salgın pandemi DARPA ABD Savunma Bakanlığı