Pentagon S-400 Testi İçin Kınama Mesajı Yayınladı

TAKİP ET

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü tarafından yapılan açılamada, Türkiye'nin gerçekleştirdiği S-400 testi eleştirildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, Türkiye'nin S-400 testine yönelik yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da teyit ettiği üzere Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü şekilde kınıyor" şeklinde konuştu.

Hoffman, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Pozisyonumuz konusunda açık ve tereddütsüz olduk, operasyonel bir S-400 sistemi, Türkiye'nin müttefik olarak ABD ve NATO'ya olan bağlılığıyla örtüşmüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu sistemleri almasına karşı çıktıklarını belirten Hoffman, "Güvenlik ilişkilerimiz için ciddi sorunlar teşkil etme riski taşıyan bu testlere itiraz ediyoruz." dedi 

Hoffman, Türkiye'nin S-400 alımından dolayı F-35 programına katılımının askıya alındığına atıfta bulunarak, "S-400 başka alanlardaki iş birlikleri konusunda engel olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Türkiye S-400 pentagon jonathan hoffman abd rusya