Pentagon Sözcüsü: Afganistan Konusunda Türkiye'ye Minnettarız

TAKİP ET

Pentagon Sözcüsü Kirby, Hamid Karzai Havaalanı'nın güvenli bir şekilde işletilmesine destek verme konusunda Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kabil Hamid Karzai Havaalanı'nın güvenli bir şekilde işletilmesine destek verme hususunda Türkiye ile görüşmelerin devam ettiği bilgisini paylaştı.

Düzenlediği basın toplantısında değerlendirmeler yapan Kirby, Kabil Uluslararası Havaalanı'nda halen Amerikan askerlerinin bulunduğunu fakat çekilmenin tamamlanmasının ardından oradaki askerlerin durumunun netleşeceğini söyledi.

Türkiye'ye Minnettarız

Havaalanının güvenliği konusunda Türkiye'ye minnettar olduklarını dile getiren Kirby, "Havaalanında güvenliğin nasıl sağlanacağı konusunda Türkiye ile görüşmeler devam ediyor, bu çabaya öncülük etmeye istekli oldukları için onlara minnettarız" dedi.

Türkiye'nin Kararlı Destek Misyonu kapsamında Hamid Karzai Havaalanı'nın güvenliğini sağladığını belirten Kirby, "Tüm güçler Afganistan'dan çekilirken, Türklere başka kimlerin yardım edeceği ve bu yardımın ne şekilde yapılacağı konusunda düzenlemeler yapılması gerekecek. Şu anda devam etmekte olduğumuz görüşmeler de bundan ibaret" ifadelerini kullandı.

john kirby pentagon abd savunma bakanlığı sözcüsü türkiye'ye minnettarız kabil afganistan uluslararası havaalanı konusunda güvenlik destek minnettar