Pentagon, Ukrayna İçin Yeni Askeri Yardımı Duyurdu: Toplam Meblağ 35 Milyar Dolara Ulaştı

TAKİP ET

ABD yönetimi, Ukrayna'ya 2.6 milyar dolarlık askeri yardım yapacağını açıkladı.

ABD yönetimi, Ukrayna'ya 2.6 milyar dolarlık askeri yardım yapacağını açıkladı. Yardımın 2.1 milyar doları Ukrayna Güvenlik İnisiyatifi (USAI) kapsamında sağlanacakken, 500 milyon doları Amerikan ordusunun envanterinden çekilecek silah ve ekipmanlarla karşılanacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı, yardım paketi hakkında açıklamalar yaptı. USAI kapsamındaki yardımın yanı sıra Amerikan ordusunun envanterinden çekilen silah ve ekipmanlar da Ukrayna'ya verilecek.

Açıklamaya göre, yardım kapsamında Patriot hava savunma sistemleri için ek mühimmat, HIMARS için ek mühimmat, top mermileri, tank mühimmatı, el bombası atarları ve el bombaları gibi silahlar verilecek. Ayrıca, taktik kurtarma araçları, yakıt tankeri ve araç bakım ve tamiri için test ve teşhis ekipmanları gibi ekipmanlar da dahil edildi.

USAI kapsamındaki yardım paketi, NASAMS için ek mühimmat, İHA savarlar, hava gözetleme radarları, tank mühimmatı, Javelin füzeleri, küçük silahlar, ağır ekipmanlar, iletişim ekipmanları, eğitim ve bakım için fonlar gibi bir dizi silah ve ekipmandan oluşacak.

Yardım paketi, Rusya ile yaşanan Ukrayna savaşı sürecinde ABD tarafından verilen askeri yardımın toplamını 35.1 milyar dolara çıkaracak.

(AA)

amerika birleşik devletleri abd pentagon ukrayna askeri yardım HIMARS Patriot