Perinçek: Abdülhamid'i Savunmak Suç Değil

TAKİP ET

Ertuğrul Kürkçü ile girdiği tartışma sosyal medyada viral olan Doğu Perinçek "Abdülhamid'i savunmak suç değil" dedi.

Türkiye'deki Çin ve Rus muhiplerinin lideri Doğu Perinçek, TVNET'te katıldığı programda yıllar önce Ertuğrul Kürkçü ile girdiği ve sosyal medya virali olan tartışmaya ilişkin soruya yannıt verdi.

Taha Hüseyin Karagöz'ün tartışmaya ilişkin "Konu Abdülhamid'i savunmak değildi yani" şeklindeki sorusuna "Abdülhamid'i savunmak suç değil" yanıtını verdi.

"Birand rahmetli o senaryoyu hazırladı. Ben de söyledim 'yani bunları karşıma getiriyorsun bunlarla edepli bir tartışma yürütmek zor, çünkü karakterlerini biliyorum' falan diye. Ama ben hiçbir şeyden korkmadığım için ona rağmen geldim.

Orada çarpışma Türkiye ve Amerika arasında. Türkiye ve Türkiye'yi bölme senaryosu arasında. Zaten bakın geldiği nokta da PKK’nın tayin ettiği bir vekil. Ama onun bir kökü var. O arkadaşları vurulurken samanlığa kaçan bir insan, oradan bozulan bir kişiliği var. Konu Abdülhamid’i savunmak değildi yani, o onun bir parçası. Cezaevlerinde 12 Mart döneminde sosyalist olmaktan pişman olduğunu falan söyledi. Bu arada Abdülhamid’i de savundu. Suç mu? Suç değil ama onun kimliğine ters bir olay."

abdülhamidi savundun doğu perinçek ertuğrul kürkçü sen doğu perinçek