Perinçek'in Aydınlık'ından 'Kontrollü Kambiyo Rejimi' Çağrısı

TAKİP ET

Çin muhiplerinin şahı Doğu Perinçek'in yayın organı Aydınlık, kontrollü kambiyo rejimi çağrısı yaptı.

Kamuoyunda "Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Doğu Perinçek'in etkisindeki Çin ve Rus yanlısı yayınlarıyla bilinen Aydınlık gazetesi, "kontrollü kambiyo rejimi" çağrısı yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Doğu Perinçek arasındaki ilişki son yıllarda oldukça gelişti. Erdoğan, Çin ve Rus yanlısı yayınlarıyla bilinen Teori dergisinin Aralık ayı sayısında yazmıştı. Derginin kapağında sıralanan yazıların en üstünde Erdoğan'ın ismi yer alıyor. Onun hemen altında ise Doğu Perinçek'in ismi göze çarpıyor.

Erdoğan Çin ve Rus Muhiplerinin Dergisinde Yazdı


Kontrollü Kambiyo Rejimi Nedir?

Kontrollü kambiyo rejimi, ülkelerin döviz karşısında çok zayıf olan yerli parasını koruyabilmek için döviz alışverişini kendi zapturaptı altına aldıkları rejime verilen isimdir. Bu rejim ile yerli paranın değerinin belli bir noktada tutulması sağlanabilir. Bu rejimde yerli paranın ve dövizin değeri devlet gücüyle sabit tutulur. Ancak bunun yanında paranın resmi değeri ile sağladığı satın alma gücü arasında büyük bir fark oluşur.

Bugün, medeni hiçbir dünya ülkesi kontrollü kambiyo rejimini uygulamamakta, serbest kambiyo rejimi uygulayarak piyasalara olabildiğince az müdahale etmektedir.

recep Tayyip Erdoğan doğu perinçek aydınlık kontrollü kambiyo rejimi çağrısı doları sabitleyelim sabitleme