Perinçek'le Barışan Ethem Sancak: NATO Üyeliği Türkiye'nin Geçmişten Gelen Ayıbıdır

TAKİP ET

Perinçek ile arasını düzelten Ethem Sancak, Rus yanlısı faaliyetlerine yeniden hız verdi.

Türk kamuoyu tarafından "Rus ve Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Doğu Perinçek ve "iş insanı" Ethem Sancak arasındaki buzlar erimiş, Sancak ve Perinçek'in birlikte şarkı söyledikleri anların görüntüleri ortaya çıkmıştı. 

Ethem Sancak ve Çin Muhipleri Arasında İttifak Tazelendi


Independent Türkçe'nin aktardığına göre Rus muhibi Vatan Partisi üyeleriyle Moskova'ya giden Ethem Sancak Rusya'da yayın yapan RBK'ya konuştu. 

"NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır. Bütün liderlerimizi darbelerle indirdiler" diyen Sancak, "Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO'dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli" diye konuştu.

"Erdoğan Zelenskiy'in ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor" diyen Sancak, "Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Doğu Perinçek "Vatan Partisi heyetinin" Rusya'ya gittiğini açıklamış ve heyetin içerisinde Ethem Sancak'ın adını saymıştı. 

Rus Muhiplerinin Şahı Rusların Ukrayna'yı İşgalini Bedir ve Uhud Savaşlarına Benzetti

Rus Muhiplerinin Şahı: Rusya'nın Silahı Barış ve Huzuru Getiren Silahtır

ethem sancak doğu perinçek rusya nato türkiye putin savaş ukrayna