Perinçek'ten 'Kavala' Açıklaması: Hadi Gelin Beni de Alın Gücünüz Yetiyorsa

TAKİP ET

Doğu Perinçek, Gezi davası kararına tepki gösterdi.

Ulusal Kanal'da konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Osman Kavala'nın Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesine ilişkin "Gezi direnişine biz de katıldık, Osman Kavala'lar hükümetin düşürülmesini istemiyor, biz düşmesini istiyorduk, hadi gelin beni de alın gücünüz yetiyorsa" dedi.

"Gezi eylemleri hükümete karşı bir protesto eylemleridir" diyen Perinçek, "Biz orda hükümet istifa dedik. Hatta Kavala'lar ‘hükümet istifa' fikrine katılmıyorlardı" diye konuştu.

"BOP Eş Başkanı Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ya da başbakanı olamaz. Türkiye'nin Anayasası 'nda BOP Eş Başkanlığı diye bir kurum yok. Amerika'nın kurumlarından biri" diyen Perinçek, "Dolayısıyla hükümete istifa et demek tek başına suç değil bugün de yapılıyor gene suç değil. Ama biz Soros Vakfı ilişkisine karşıyız. Türk milletine karşı tavırlar bunlar. Ama suç başka bir şey siyasi hata başka. Suç Ceza Kanunu'nda tanımlanan eylemi işlemektir. Dolayısıyla başka suç tanımlarının kanıtı olduğu denildiği vakit deliller arasında anlamı olabilir. Ama tek başına suç oluşturan eylemler değil" ifadelerini kullandı.

18 Yıl Hapse Mahkum Edilen İBB Koordinatörü Tayfun Kahraman'ın Kızıyla Vedalaştığı Anlar...

doğu perinçek osman kavala hadi gelin beni de alın gücünüz yetiyorsa