Perinçek'in Gazetesi Aydınlık 5.5 Yıllık Çalışanını Böyle Mağdur Etti

TAKİP ET

Vatan Partisi'nin yayın organı olarak faaliyet gösteren Aydınlık gazetesinin 5.5 yıllık çalışanı, nasıl mağdur edildiğini detaylarıyla anlattı.

İktidarın gayriresmi ortağı olarak anılan Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi'nin yayın organı Aydınlık gazetesi, yine bir skandalla adından söz ettirdi. Sık sık sütunlarına Çin ve Rusya propagandası içeren satırları taşıyan gazetenin 5.5 yıllık çalışanı nasıl mağdur edildiğini bütün detaylarıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla açıkladı.

Aysen Beyaz isimli kadın, gazete yönetiminin kendisine 14 ay maaş ödemediğini ve "güzel giyinip tatil yapması" gibi komik bir gerekçeyle kendisini işten çıkardığını söyledi. Doğu Perinçek'le de iletişim kurduğunu ve aylarca mağduriyetinin giderilmesini beklemesine rağmen hiçbir adım atılmadığını kaydeden Beyaz, tazminatını ve izin haklarını dahi vermeyen Aydınlık'ı mahkemeye verdi.

Beyaz'ın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

"14 ay maaşimı vermediler. Birkaç kez söylememe rağmen atlatıldım. Nedenini sonradan ögreniyorum ki ben güzel giyinip tatil yapmişim.

Oglumun okulu açilacagı sırada ilker yücel'den birkac bin lira maaşımdan talep ettim. Okey dendi. Birkac gun sonra ise işten cikarildiğim söylendi.

Tazminatımdan bahsedince yangından mal kaçırmakla suçlandim. Hakarete uğradım. Imzalamami istedikleri kagıtları imzalamadım.

Mahkemeye vermeden önce sayın Dogu Perincek'le telefon gorüşmesi yaptım. Ona gururumun kırıldıgını hakarete ugradıgımi anlattim. Duruma el koyacagini söyledi. Aylarca bekledim

Mahkemeye verdim. Kazandım. 14 aylik maaşim 5.5 yıllık tazminatım ve izin haklarımı. Ama bir türlü ödemiyorlar."

ilker yücel doğu perinçek aydınlık gazetesi aysen beyaz vatan partisi