Perinçek'in 'Öncü Gençlik'i Soykırımcı Çin'in Büyükelçiliği İle Kol Kola

TAKİP ET

Doğu Perinçek'in Öncü Gençlik'i, Çin Komünist Partisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünde Çin Büyükelçiliği diplomatları ile birlikte konferans düzenledi.

Çin Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Shi Ruilin'in açılış konuşmasını yaptığı konferansta konuşan Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, Türkiye'nin de ve Çin'in de ABD'ye karşı mücadele ettiğini iddia etti.

Konferansta konuştan Öncü Gençlik Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, "Çin'in yeni Batı Asya siyasetini, Kuşak ve Yol'un sunduğu eşit ilişkiye dayalı uluslararası ilişkiler modelini ve Çin sosyalizminin sunduğu insancıl uygarlık anlayışını oldukça önemsiyoruz" dedi. Akfırat'ın "Çin sosyalizminin insancıl uygarlık anlayışı" derken neyi kastettiği bilinmiyor.

Konferansta Uygur Soykırımı'ndan "sözde Uygur tehdidi" diye bahsedilirken, Çin'in toplama kamplarında sistematik işkencelere ve soykırıma maruz bıraktığı Doğu Türkistan Türkleri için "terörist" ifadesi kullanıldı.

İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre Çin, Doğu Türkistan'da kurduğu toplama kamplarında 1 ila 3 milyon arasında Uygur Türkünü esir tutuyor, ücretsiz olarak çalıştırarak köleleştiriyor, sistematik olarak işkence ve tecavüzlere maruz bırakıyor. Dünyada birçok ülke Uygur Soykırımı'nı resmi olarak tanıyor.

Perinçek'in 'Öncü Gençlik'i Soykırımcı Çin'in Büyükelçiliği İle Kol Kola