Perinçek'in TGB'sinden Erdoğan'a ABD Büyükelçiliği'nin Önünden Destek

TAKİP ET

TGB'liler ABD Büyükelçiliği'nin önünde "haçlı ittifakı"na karşı çıktı.

Vatan Partisi'nin gençlik oluşumu TGB mensupları, ABD Büyükelçiliği önünde toplandı eş zamanlı olarak sosyal medyada "Elveda Atlantik" etiketiyle kampanya başlattı.

"Türkiye'de yeni rota, Atlantik'e elveda", "Ambass yolcu" yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan TGB Genel Sekreteri Berke Mustafa Berkil, "10 büyükelçinin bir olup Osman Kavala açıklaması yapması, haçlı ittifakının son faaliyetidir" dedi.

Büyükelçilerin açıklamasını eleştiren Berkil, "Türkiye sömürge ülkesi değildir" diye konuştu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Eskişehir'de yaptığı konuşmada "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim" demişti.

AKP ile yaptıkları gizli ittifakı kendi ağzıyla fâş eden Vatan Partisi lideri Perinçek ise Ulusal Kanal'da yaptığı açıklamada gizli ittifakı açık bir koalisyona dönüştürme çağrısı yaparak "Vatan Partisi dışarıdan onlara doğruyu söyleyecek, onları doğruya getirmeye çalışacak... O dönem bitti. Artık Türkiye kaos planıyla, Türkiye'ye yönelik içten dıştan yıkıcı tehditlerle karşı karşıya. Onun için bu ana kadar sürdürdüğümüz statüko ile bu iş devam etmez. Onun için AK Parti'ye burdan kararlı uyarılarda eleştirilerde, uyarılarda bulunuyoruz. hükümeti sürecin farkında değil. Bunların (AKP, MHP, Vatan Partisi) beraber Türkiye'yi yönetmesi lazım. Aynı masanın etrafında toplanacak kararı birlikte alacak" ifadelerini kullanmıştı.

Perinçek'in TGB'si ABD Büyükelçiliği'nin Önünde Eylem Yaptı