Perinçek'ten Erdoğan'a: Türkiye'yi Beraber Yönetelim

TAKİP ET

Doğu Perinçek, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a AKP, MHP ve Vatan Partisi'nin olacağı bir hükümet kurması çağrısı yaptı.

Kamuoyunda Çin ve Rus taraftarı açıklamalarıyla bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a birlikte hükümet kurma çağrısı yaptı.

Ulusal Kanal canlı yayınında açıklamalarda bulunan Perinçek "Vatan Partisi dışarıdan onlara doğruyu söyleyecek, onları doğruya getirmeye çalışacak... O dönem bitti. Artık Türkiye kaos planıyla, Türkiye'ye yönelik içten dıştan yıkıcı tehditlerle karşı karşıya. Onun için bu ana kadar sürdürdüğümüz statüko ile bu iş devam etmez. Onun için AK Parti'ye burdan kararlı uyarılarda eleştirilerde, uyarılarda bulunuyoruz. hükümeti sürecin farkında değil.

Bunların (AKP, MHP, Vatan Partisi) beraber Türkiye'yi yönetmesi lazım. Aynı masanın etrafında toplanacak kararı birlikte alacak. Kırım'la ilgili kararı, Suriye ile ilgili kararı, Azerbaycan, Karabağ'la ilgili kararı... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması koşulları var değil mi? Aleksandır Dugin diyor ki 'Türkiye Kırım'la ilgili bazı adımlar atsa Rusya da KKTC'yi tanıyacak.' KKTC'yi tanımak ne demek biliyor musunuz? Bütün dengeleri değiştiren bir şey. Sen Kırım'ı birine vermiyorsun ki? Kırım bugün zaten Rusya toprağı. Yani sen kalkıp da Kars'ı, Ağrı'yı birine vermiyorsun ki.

İkincisi Kırım'a göz koyanlar kim? Amerika, Ukrayna... Sen Rusya'yla Amerika arasındaki savaşta Amerika'nın yanında olarak Amerikan tehdidini göğüsleyebilir misin?" ifadelerini kullandı.

Perinçek dün yaptığı açıklamasında Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nu "Amerikan ajanı" ilan etmişti.

Perinçek'ten Erdoğan'a Türkiye'yi Beraber Yönetelim koalisyon çağrısı mhp akp vatan partisi