Perşembe'den İtibaren Çöl Sıcakları Geliyor

TAKİP ET

"Çöl sıcakları" perşembe gününden başlayarak özellikle Türkiye'nin batısını etkisi altına alacak. Sıcaklığın azalmasının ardından ise ikinci bir sıcak hava dalgası daha görülecek.

Türkiye'de yüksek hava sıcaklıkları devam ederken perşembe gününden itibaren özellikle batı kesimini etkisi altına alacak 'çöl sıcakları' bekleniyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın haberine göre perşembe gününden itibaren aşırı sıcakların etkili olacağını belirtilirken "Cuma, cumartesi ve pazar günleri aşırı sıcaklar etkili olacak, çöl sıcağının etkisi altında geçecek. Sonra pazartesi ve salı hava sıcaklıklarında biraz düşüş yaşanacak." ifadeleri kullanıldı.

'Sonra İkinci Bir Sıcak Hava Dalgası Daha Gelecek'

Çalışkan'ın aktardığına göre, ülkeyi daha sonra ikinci bir sıcak hava dalgası bekliyor. En sıcak hava dalgasının da ikinci dalga olacağını belirten Çalışkan, şu ifadeleri kullandı: "Sonra ikinci bir sıcak hava dalgası daha gelecek. Hatta o en sıcağı olabilir. Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İstanbul yani Batı bölgelerde etkili olacak. Akdeniz'de de aynı şekilde etkili olacak." 

Cuma günü İstanbul'un 38 dereceyi göreceğini söyleyen Çalışkan, "Rüzgarların zayıflaması ve sıcaklıkların artmasıyla İstanbul'da aşırı sıcaklar etkili olacak" dedi.

Çanakkale'nin 40, Aydın'ın 42, İzmir'in 39, Antalya'nın 41 ve Ankara'nın 35 dereceleri göreceğine dikkat çeken Çalışkan, "Gün içinde mümkün olmadıkça güneşten sakınmak gerekiyor" ifadesini kullandı. 

yüksek sıcaklık hava durumu çöl sıcakları istanbul