Personelden Rüşvet ve Viski İsteyen Hastane Müdürü Görevden Alındı

TAKİP ET

Edirne'nin Meriç İlçe Devlet Hastanesi'nde hizmetli memur Halil Bozkır'dan 10 bin lira rüşvet ve viski istediği iddia edilen hastane müdürü Hasan Dedeler görevden alındı.

Hizmetli memur Halil Bozkır, mazeretsiz işe gelmediği iddiasıyla hakkında tutulan tutanakların iptali için hastane müdürü Hasan Dedeler'in kendisinden viski, vişne suyu ve 10 bin TL istediğini iddia etti. Bozkır, iddiasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ile Edirne Valiliği ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne verdiği şikayet dilekçesinde dile getirdi. 

İddialar üzerine Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, 17 Aralık 2020 tarihinde olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında hastane müdürü Hasan Dedeler görevden alındı.

Hizmetli Halil Bozkır’ın ise görev yeri değiştirildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, “Savcılığa intikal eden bir konunun detayları hakkında bilgi veremem ancak biz söz konusu personeli görevden aldık. İddiaların araştırılmasına yönelik süreç devam ediyor.” dedi.

halil bozkır hasan dedeler viski rüşvet hastane edirne