Peru'da Azledilen Devlet Başkanının Yerine Geçen Merino da İstifa Etti

TAKİP ET

Peru'da Kongre tarafından yolsuzluk suçlamasıyla görevinden azledilen Devlet Başkanı Martin Vizcarra'nın yerine geçen Manuel Merino da istifa etti.

Peru'da Salı günü Devlet Başkanı Martin Vizcarra yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevinden azledilmişti. Vizcarra'nın yardımcısı bulunmadığı için devlet başkanlığı görevini Senato Başkanı Manuel Merino üstlenmesi ve 28 Temmuz 2021'e kadar yürütmesi kararlaştırılmıştı.

Kongre tarafından görevinden azledilen Devlet Başkanı Martin Vizcarra'nın yerine geçen Manuel Merino da protestolar üzerine dün istifa ettiğini duyurdu.

Son yirmi yılın en büyük protestolarına sahne olan ülkede Kongre'nin devlet başkanını geçen hafta görevinden almasının ardından halk sokakları doldurmuştu.

Parlamentonun 'darbe' yaptığını ileri süren göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda ise son olarak onlarca kişinin yaralandığı açıklandı. Güvenlik güçlerinin aşırı şiddete başvurduğunu ileri süren insan hakları dernekleri, olaylarda şu ana kadar 112 kişinin yaralandığını ve 41 kişinin kaybolduğunu iddia etti.

peru devlet başkanı parlamento kongre vicarra manuel merino devlet başkanı istifa etti peruda protesto martin vizcarra