Peru'da Ortaya Çin Virüsü Varyantı Birçok Ülkede Görüldü

TAKİP ET

Çin Virüsü'nün Hindistan'da ortaya çıkan Delta Varyantı'nın ardından Peru'da ortaya çıkan bir varyant ülkede baskın hale geldi.

Çin Virüsü'ne karşı aşılama dünya genelinde yaygınlaşırken ekonomik faaliyetlerin yeniden başlaması ve piyasaların hızlanması, ölüm sayılarında düşüşe ve vaka sayılarında yükselişe neden oldu.

Hindistan'da ortaya çıkan ve bulaşıcılığının daha yüksek olduğu belirtilen Delta Varyantı'nın da İngiltere ve Rusya gibi ülkelerdeki vaka artışının temel nedeni olduğu belirtildi.

Aralık 2020'de Peru'da tespit edilen söz konusu yeni varyantın ülkedeki vakaların yüzde 81'ini oluşturduğu belirtilirken, Lambda Varyantı adı verilen varyantın ortaya çıktığı Peru'da virüse yakalanan her 10 kişiden birinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

New York Post'un haberine göre Lambda Varyantı hakkında konuşan bilim insanlar varyantın hastalığa karşı oluşan antikorlara karşı direnç göstermesine neden olabilecek bir mutasyon barındırdığını söylediyse de İngiltere Halk Sağlığı Kurumu'ndan (PHE) konuya dair açıklamada, varyantın henüz inceleme altında olduğu bildirildi.

PHE'den yapılan açıklamada, "Henüz bu varyantın daha şiddetli hastalığa sebep olduğuna ya da halihazırda uygulanan aşıları daha az etkili hale getirdiğine dair bir veri bulunmuyor" denildi.

Peru'da Ortaya Çin Virüsü Varyantı Birçok Ülkede Görüldü