Peskov, Neden Finlandiya'yı İşgal Edemeyeceklerini Açıkladı: Onlar Hiçbir Zaman Rusya Karşıtı Olmadı

TAKİP ET

Faşist Kremlin Rejiminin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Finlandiya'nın NATO'ya katılması hakkında açıklamalarda bulundu. Peskov, "Temel olarak Finlandiya'nın durumu Ukrayna'dan çok farklı. Finlandiya hiçbir zaman Rusya karşıtı olmadı ve Finlandiya ile herhangi bir anlaşmazlığımız da olmadı." dedi.

Finlandiya bugün Brüksel’de düzenlenen törenle NATO’nun 31. üyesi oldu. Bu tarihi adım, Avrupa’nın Faşist Moskova Rejimi tehdidine karşı birlik ve dayanışmasını güçlendirdi. Finlandiya’nın NATO’ya katılımını ABD Başkanı Joe Biden da memnuniyetle karşıladı ve Türkiye ile Macaristan’a İsveç’in de üyeliğini onaylamaları çağrısında bulundu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, törende yaptığı konuşmada, “NATO’ya katılmak bizim için doğru bir karardır. Bu karar, hem kendi güvenliğimizi hem de bölgesel ve küresel barış ve istikrarı desteklemektedir. NATO, değerlerimize ve demokrasimize bağlılığımızın bir ifadesidir” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Finlandiya’yı ittifaka hoş geldin diyerek, “Finlandiya, NATO’nun en güçlü ortaklarından biriydi. Şimdi ise en güçlü müttefiklerimizden biri oldu. Finlandiya’nın katılımıyla ittifakımız daha da zenginleşti ve çeşitlendi. Finlandiya’nın tecrübesi, yeteneği ve katkısı NATO’yu daha da güçlü kılacaktır” diye konuştu.

İşgalci Rusya'dan Açıklama: Stratejik Önlemler Almamız Gerekiyor

Faşist Kremlin Rejiminin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Finlandiya'nın NATO'ya katılması hakkında açıklamalarda bulundu. "NATO'nun genişlemesi, güvenliğimize ve ulusal çıkarlarımıza karşı bir tehdit oluşturuyor ve bu nedenle stratejik önlemler almamız gerekiyor" şeklinde konuşan Peskov, Ukrayna'nın NATO'ya üye olma olasılığına yönelik açıklamarda bulundu.

Peskov, "Temel olarak Finlandiya'nın durumu Ukrayna'dan çok farklı. Finlandiya hiçbir zaman Rusya karşıtı olmadı ve Finlandiya ile herhangi bir anlaşmazlığımız da olmadı. Ukrayna'nın durumu taban tabana zıt. Bu durum özel askeri operasyonlarla hedeflere ulaşılmasını zorunlu kıldı" şeklinde konuştu.

Dmitri Peskov moskova finlandiya nato ukrayna