Pestil Dağıtan Erdoğan: Bununla Beslenene Covid Movid Bulaşmaz

TAKİP ET

Cuma namazının ardında basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, şeker sucuğu ve pestil dağıttı.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da kıldığı cuma namazı sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Erdoğan, yaptığı açıklamanın ardından, cami yakınında bulunan bir aktarda alışveriş yaparak basın mensuplarına fındıklı şeker sucuğu ve pestil dağıttı.

Basın mensuplarına tatlı ikramında bulunan Erdoğan, “Almam yok, size ciddi söylüyorum bununla beslenene Covid, movid bulaşmaz. Bununla beslenin Covid'den kurtulun” ifadelerini kullandı.

Çin virüsünün dünyada ilk olarak ciddi bir tehlike olarak görüldüğü tarihlerde de Erdoğan dut pekmezini şöyle önermişti:

"Ama benim bir tavsiyem var. Bunu sağlıkçılar da söylüyor. Yine de üşütmeyin. Aman ateşe falan dikkat edin. Tabi bunlar belirtileri. Hepsinden öte kendinize güvenin. Gıdalarınıza dikkat edin. Bizim özel bazı tedbirimiz var mı derseniz, öyle bir tedbir inanın yok. Vücudu güçlü tutacağız. Bizim bazı arkadaşlar sağ olsunlar ara sıra dut pekmezi gönderirler. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi alırım. Çünkü kan yapar. Ağırlıklı olarak Erzurum'dan."

erdoğan pestil şeker sucuğu covid movid