'Petrol ve Gaz Ambargosu Durumunda Türkiye'nin Dışarıda Tutulması Büyük İhtimal'

TAKİP ET

Gazeteci Murat Yetkin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatında Türkiye'nin tutumunu ve iki ülkenin dışişleri bakanlarının Antalya'da bir araya gelecek olmasını yazdı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hareketi üzerine işgalci Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulanıyor. 

Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesini kınasa ve Ukrayna'dan yana taraf alsa da Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmadı. 

Türkiye'nin girişimleri üzerine Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları 10 Mart'ta Antalya'da düzenlenecek Diplomasi Forumu'nda görüşecek.

Gazeteci Murat Yetkin, yaşananları değerlendirdi. 

Yetkin, AKP iktidarıın temkinli gittiğini söyleyerek, "Türkiye Rusya’ya karşı Batının ekonomik yaptırımlarına katılmıyor. Putin’in de Erdoğan’ın 6 Mart telefonu ardından Azak Denizinde Türkiye’ye buğday ve ayçiçeği getirmek üzere bekletilen 30 kadar geminin seyahatine izin verdiği bilgisi var. Petrol ve gaz ambargosu durumunda Türkiye’nin bunun dışında tutulması büyük ihtimal" ifadelerini kullandı.

İki bakanın Antalya'da görüşmesini ele alan Yetkin, "Daha da kötüye gitme ihtimali bulunan ekonomik krizinde etkisiyle benimsenen bu temkinli tutum sayesinde Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba’yı Antalya’da -son anda bir aksilik çıkmazsa bir araya getirebiliyor. Antalya’da Ukrayna Krizinin diplomasi sahnesinde ikinci perde açılıyor." dedi.

 

murat yetkin rusya ukrayna savaşı rusyaya yaptırımlar yaptırım gaz ve petrol yaptırımları