Pfizer Aşı Üretimine Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Israrları İle İkna Olmuş

TAKİP ET

Pfizer'in Çin Virüsü'ne karşı aşı geliştirmeye Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in ısrarlarıyla ikna olduğu ortaya çıktı.

The Telegraph'ın haberine göre Amerikan ilaç devi Pfizer, Çin Virüsü salgınının kısa sürede yok olacağını düşündüğü ve bu konuda aşı üretmek için yatırım yapmayı düşünmediği ortaya çıktı.

Salgının kendiliğinden biteceğini düşünen Pfizer, bu nedenle Dr. Özlem Türeci ve eşi Prof. Dr. Uğur Şahin'in şirketi BioNTech ile iş birliği içerisinde Çin Virüsü aşısını reddetti.

Pfizer'in başkan yardımcısı ve baş bilim sorumlusu Dr. Phil Dormitzer'in mRNA teknolojisini "fazla deneysel" bulduğu ve salgının daha önce ortaya çıkan Sars ve Mers salgınları gibi kontrol altına alınabileceğini düşündüğü öğrenildi.

Dr. Dormitzer ile yaptığı konuşmayı aktaran Prof. Dr. Şahin salgının nasıl sonlanacağına dair ayrıntılı bir projeksiyona sahip olduğunu ancak Dr. Dormitzer'in düşüncesini de makul bulduğunu belirterek "Phil’e telefon ettikten sonra bir an düşündüm ve ‘Birkaç hafta içinde onu tekrar arayalım’ dedim" ifadelerini kullandı.

Kısa süre içerisinde yeniden başlayan görüşmeler sonunda bir aylık bir süre içerisinde Pfizer ile anlaşma sağlayan BioNTech, aşı üretimine başladıkları günden bu yana 120 ülke için 1,4 milyar doz aşı üretti.

Pfizer Aşı Üretimine Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Israrları İle İkna Olmuş