Pfizer-BioNTech ve Moderna Aşılarının Üçüncü Dozuna Onay

TAKİP ET

FDA, Covid-19'a karşı bağışıklık sistemleri zayıflamış kişiler için Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının 3. dozunun yapılmasına onay verdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Covid-19'a karşı bağışıklık sistemleri zayıflamış kişiler için Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının 3. dozunun yapılmasına onay verdiğini açıkladı. Takviye dozuna onay veren FDA'nın bu kararı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) aşı kurulu tarafından görüşüldükten sonra kabul edilirse hafta sonu takviye doz aşılar uygulanmaya başlanacak. 

FDA Müdürü Janet Woodcock, ABD'nin yeni bir Covid-19 dalgasına daha girdiğini ve bağışıklık sistemi zayıf olabilecek insanların ciddi hastalık riski altında olduklarını belirtti. Woodcock bağışıklık problemi bulunmayan sağlıklı kişiler için iki doz aşının şu an için yeterli olacağını ancak problemli kişilerin takviye aşıyı yaptırması gerektiğini ifade ederek, ''Savunmasız grup üçüncü doz Pfizer-BioNTech veya Moderna aşılarından yararlanabilecek'' dedi.

FDA'nın kararı organ nakli alıcıları ve kanser hastaları da dahil olmak üzere ülkede yaklaşık 10 milyon kişiyi etkilerken, Amerikan hükümetinin baş sağlık danışmanı Doktor Anthony Fauci, takviye doz aşıların yalnızca bağışıklık sistemi düşük olanlar için gerekli olabileceğini vurguladı. 

fda 3 doz onay takviye bağışıklık sistem koronavirüs covid