Pfizer: Covid-19 Aşısı Yüzde 90 Etkili

TAKİP ET

Amerika merkezli ilaç şirketi Pfizer, Almanya merkezli BioNTech ile birlikte geliştirdiği Çin Virüsü aşısının %90 oranında etkili olduğunu duyurdu.

Dünya üzerinde 50 milyondan fazla insana bulaşan Çin Virüsü'ne karşı aşı geliştirmek için ülkeler ve şirketler çalışmalar yürütüyor. Bugün ise Amerika merkezli bir ilaç şirketi olan Pfizer'den bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamada üzerinde çalıştıkları aşının %90 oranında etkili olduğu duyuruldu.

Pfizer, Almanya merkezli BioNTech ile birlikte gelliştirdiği Çin Virüsü aşısının on binlerce gönüllü üzerinde denendiği ve gelen sonuçlara göre %90'ın üzerinde bir oranla hastalığı engellediğini açıkladı. Aşının 43.538 insan üzerinde denendiğini belirten Pfizer CEO'su ciddi bir sağlık sorunu ve yan etkiyle karşılaşılmadığını belirtti. CEO yaptığı açıklamada "Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün. Enfeksiyon oranları yeni rekorlar kırarken, hastaneler aşırı kapasiteye yaklaşırken ve ekonomiler açılmakta zorlanırken dünyanın buna en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda aşı geliştirme programımızda kritik dönüm noktasına ulaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

corona covid-19 aşı pfizer yüzde 90 etki yan etki