Pınar Gültekin'i Öldüren Cemal Metin Avcı'ya 'Haksız Tahrik' İndirimi

TAKİP ET

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin görülen davada sanık Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulandı.

16 Temmuz 2020'de meydana gelen olayda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27) Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış ve geri dönmemişti. Kendisinden bir daha haber alınamayan Pınar Gültekin'in cesedi 21 Temmuz'da Yerkesik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunmuştu.

Katil zanlısı Cemal Metin Avcı, sorgusunda Pınar Gültekin'i şiddet uygulayarak bayılttığını ve boğarak öldürdüğünü itiraf ederken Gültekin ile ilişkilerinin olduğunu ve Gültekin'in kendisini terk etmesi üzerine yaşanan tartışma sonucu cinayeti işlediğini öne sürdü.

Gültekin'in ailesi ise maktül ile Avcı arasında ilişki olduğu iddiasını reddederek Avcı'nın Gültekin'le bir barda tanıştıktan sonra ısrarla takip ettiğini, mesajlar attığını açıkladı. Pınar Gültekin'in babası, zanlının Pınar'ın kendisini sosyal medyada engellemesi üzerine sinirlenerek cinayeti işlediğini söyledi.

Haksız Tahrik İndirimi

Mahkeme sürecinde Avcı'nın Gültekin'i varile koyup yaktığı, Gültekin'in yakıldığı sırada henüz hayatta olduğu tespit edildi.

Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ceza haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürüldü.

"Kendimi Yakmadan Buradan Gitmeyeceğim"

Karara isyan eden baba Sıddık Gültekin mahkeme çıkışında "Kendimi yakmadan buradan gitmeyeceğim" diye bağırdı.

pınar gültekin öldüren cemal metin avcı haksız tahrik indirimi 23 yıl hapis ağırlaştırılmış müebbet hapis