Pınar Türenç: Sel Felaketinin 2. Saatinde Kastamonu'dan Bana '90 Ceset Torbasına İhtiyaç Var' Bilgisi Geldi

TAKİP ET

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, sel felaketi yaşanan Karadeniz'den verilen resmi bilgilerin şüpheli olduğuna ilişkin bir açıklama yaptı.

TELE1'de yayımlanan ve Merdan Yanardağ'ın sunduğu 5. boyut programına katılan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türençi "Büyük bir felaket yaşıyor Türkiye. Geçtiğimiz günlerde de bildiğimiz gibi içimiz kan ağlayarak izledik, yaşadık, orman yangını felaketini yaşadı Türkiye. Daha onun acısı geçmeden, lanet okurcasına bu sel felaketiyle karşı karşıyayız" diye konuştu. 

"Ben bir gazeteciyim, antenimiz devamlı açık. Sel felaketi olduğunun ikinci ya da üçüncü saatinde bana '90 ceset torbasına ihtiyaç var' diye bilgi geldi" diyen Türenç, "Bakın bu çok önemli bir rakam. İlk saatlerde 90 ceset torbasından bahsedilmişti. Bu gözardı edilebilecek bir haber değildi, kuşkusuz. Bu incelenmesi gereken bir açıklamaydı" ifadelerini kullandı.

"Aslında şeffaflığın olmadığı çok açık" diyen Türenç, "Bütün felaketlerde bunu yaşıyoruz. İşte RTÜK de bunu kapatmaya çalıştı. Yapılmak istenen şuydu, bütün bu yayıncıların genel yayın yönetmenlerine özel hat üzerinden 'haberleri abartmadan verin, doğru şekilde verin, gerçeği yansıtın diye'. Zaten gazeteci dediğiniz olayın fotoğrafını çeken insandır. Olayı gözüyle görür, kameraya hapseder ve onu olduğu gibi yayımlar, gazetecinin başka bir görevi yok ki zaten. Bu çektiğiniz de doğru olan, yaşanan, gerçeğin yansıtılmasıdır, neyi gizleyeceksiniz?

Felaket olduysa, o yangında bir kabus yaşanıyorsa oradaki muhabir canlı yayında bal gibi 'kabus gibi yangınla iç içeyiz' diyebilir. O muhabirin ağzından kelimeleri cımbızla çektiler. FOX muhabirinin o kelimesi cezayla karşılaştı" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı son açıklamada bölgede can kaybı sayısı toplamda 38 olarak açıklanmıştı.

Pınar Türenç Sel Felaketinin 2. Saatinde Kastamonu'dan Bana '90 Ceset Torbasına İhtiyaç Var' Bilgisi Geldi