Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kurucu Başkanı'na 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret'ten Hapis Cezası

TAKİP ET

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kurucu Başkanı Murtaza Demir, Tokat'taki Keçeci Baba Dergahı'nın camiye çevrilmesiyle ilgili kaleme aldığı köşe yazısı ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla 1 yıl 2 ay 17 gün hapse mahkum edildi.

2016 yılında Tokat'taki Keçeci Baba Dergahı'nın camiye çevrilmesiyle ilgili "İmamınızı da alıp gidin" başlıklı bir yazı kaleme alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kurucu Başkanı Murtaza Demir hakkında dava açılmıştı.

Söz konusu yazısı ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Murtaza Demir, bugün görülen karar duruşmasında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapse mahkum edildi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasından ise beraat etti.

Mahkemenin ardından adliyenin önünde açıklama yapan Murtaza Demir, "Duruşma heyeti, ceza vermek zorundaymış gibi davrandı. Altını artık siz biliyorsunuz. Ve heyetin kendisinin de ikna olmamasına karşın, ‘Ya kusura bakma sana böyle bir ceza veriyoruz’ demek durumunda kaldı. Verilen cezayı ben bu şekilde değerlendirdim" ifadelerini kullandı.

pir sultan abdal kültür derneği kurucu başkanı murtaza demir cumhurbaşkanı hakaret hapis cezası