Pisti Çatlayan Trabzon Havalimanı Uçuşa Kapatıldı

TAKİP ET

Trabzon Havalimanı, pistte oluşan çatlak nedeniyle uçuş trafiğine kapatıldı.

Trabzon Havalimanı'nın pistinde çatlak oluşması üzerine havaliamı uçuş trafiğine kapatılarak onarım çalışmasına başlandı.

Havalimanı'nda seferlerin iptal edilmesinin ardından 3 uçağın zorunlu olarak Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yaptığı ve Trabzon'dan kalkacak uçakların yolcuların servislerle buraya taşındığı bildirildi.

Uçuşların askıya alınması nedeniyle Havalimanı'nın İç Hatlar Terminali'nde yoğunluk oluşurken Havalimanı'nın gece saatlerinden itibaren uçuşa açılacağı bildirildi.

Pistin İhalesiz Olarak Onarıldığı İleri Sürülmüştü

Geçtiğimiz yıl pisti onarılan Trabzon Havalimanı'nın pist onarım işinin ihalesiz olarak yandaş bir şirkete verildiği iddia edilmiş, konuya ilişkin olarak CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunmuştu.

Kaya "Pistte meydana gelen bozulmalar nedeniyle son yıllarda defalarca bakım ve onarım işi yapılmıştır. Yaşanan sorunlara kalıcı çözümler getirilmeli, havayolu ulaşımı aksatılmamalıdır. Yolcu artışlarını da göz önünde bulundurarak Trabzon’un havalimanı ya büyütülmeli ya da yeni bir havalimanı çalışmalarına vakit kaybedilmeden başlanmalıdır. Fakat bu işler ihale kanunlarına, yönetmeliklerine uygun bir şekilde ve hakkaniyetli yapılmalıdır. AKP yandaşı firmalara iş verme fırsatına dönüştürülmemelidir" demiş ve "Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım işi için ihale yapılmış mıdır? Yapılmadıysa, işin verildiği firma neye ve hangi kriterlere göre belirlenmiştir?" diye sormuştu.

Pisti Çatlayan Trabzon Havalimanı Uçuşa Kapatıldı