Pitbull, Bir Köpeğe ve Sahibine Saldırdı

TAKİP ET

İzmir'de köpeğini gezdirmeye çıkan bir vatandaş, pitbull cinsi bir köpeğin saldırısında yaralandı.

Geçtiğimiz cuma günü saat 17 sıralarında Buca'da Barış Mahallesi 299 Sokak üzerinde meydana gelen olayda, Devlet Su İşleri bünyesinde şoför olarak görev yapan Berat Karabacak (25), Japın Spitzi cinsi köpeği Leo'yu gezdirmek için sokağa çıktı.

Sokakta bulunan bir kahvenin önünden geçtikleri sırada pitbull cinsi bir köpek Karabacak ve Leo'ya saldırdı.

Leo'yu kucağına alan Karabacak, pitbullun saldırısında kolundan yaralanırken Leo ise gövdesinden yaralandı.

Olayı anlatan Berat Karabacak, "Her gün olduğu gibi tuvalet ihtiyacı için sokağa çıkardım. Kahvehanenin önünden geçerken, pitbull birden dışarıya fırladı. Ben durumu o an fark ettim. Köpeğimi kucağıma aldım. Durdurmaya çalıştım, kolumu ısırdı. Kolumda iki diş izi var. Ardından kucağımdaki köpeğime saldırdı. Onu kucağımdan çekip aldı. Ardından boğuşma oldu. Pitbull bir an bırakınca, köpeğim kaçtı. Köpeğimin peşinden gittim. Bulup geri döndüğümde, ortada kimse yoktu" diye konuştu.

Polise giderek şikayetçi olduğunu belirten Karabacak, "Köpeğim ciddi bir şekilde yaralandı ve operasyon geçirdi. Psikolojisi de bozuldu. Veterinerde tedavi olmaya devam ediyor. Ben de köpek besliyorum. Bu cinsin serbestçe dolaşmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

TamgaTürk'te yayımlanan "Türkiye’nin Başıboş Köpek Sorunu" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

TamgaTürk'te yayımlanan "Dünya, Vatandaşlarını Uyarıyor: Türkiye'de Başıboş Köpeklere Dikkat" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

Pitbull Bir Köpeğe ve Sahibine Saldırdı