Pitbull Saldırısına Uğrayan Asiye Ateş'in Doktoru: Kafasında Saçlı Doku Yok

TAKİP ET

Prof. Dr. Ömer Özkan, pitbull saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

4 yaşındaki Asiye Ateş, pitbull cinsi iki köpeğin saldırısında ağır yaralanmış, ameliyat geçirmişti. Ateş'in başına gelenler ve başıboş köpek sorunu Türkiye'nin gündemine oturmuştu. 

Akdeniz Üniversitesine sevk edilerek tedavi altına alınan Asiye'nin ameliyatına dünyaca ünlü hekim Prof. Ömer Özkan girdi. Asiye'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve servise alındığını belirten Özkan,  "Ama net konuşmak için erken. Enfeksiyonla ilgili riski devam ediyor. O süreci takip etmemiz gerekiyor. Yüz felci ve enfeksiyon durumu birkaç gün sonra belli olur. Konuşuyor, travmayı atlatmış, beklediğimden daha iyi" dedi.

Enfeksiyon riskinin devam ettiğini belirten Özkan, enfeksiyon riskinin düşmesi halinde Asiye'nin başka ameliyatlara gireceğini söyledi. 

"Kafasında Saçlı Doku Yok"

"Asiye'nin kafasında saçlı doku yok. Bunu onarmaya çalışacağız ama öncesinde maalesef köpekler hem çene kemiğini hem de yüz sinirlerine tahribat vermiş" diyen Özkan, "Öncelikli tamir edilmesi gereken yüz sinirleri. Gözü korumamız, ağzının simetrisini sağlamamız gerekiyor, bu da yüz sinirleriyle oluyor. Bunu onarmamız gerekiyor. Eğer her şey yolunda giderse 10 gün içerisinde ikinci bir ameliyat yapılabilir" dedi.

Özkan, Asiyenin yüz felci ve işitme kaybı riski yaşadığını belirterek "Yüzün sinirleri birkaç dala ayrılıyor. Gözü koruyan, ağız köşesine giden sinirler var. Ağıza dal veren sinirlerde maalesef tahribat olduğu görülüyor. Şu an hala ödemden dolayı net bir şey söylemek kolay değil. 1-2 gün içerisinde daha çok netleşecek ama hissiyat bu yönde. Ağız köşesinin simetrisini sağlamak anlamında ameliyat yapılması gerekiyor" diye konuştu.

"Yüz Sinirleri İçin Sinir Yaması Gerekecek"

"Balonla saçlı derisine yönelik girişim yapacağız ama enfeksiyon için tetikteyiz" diyen Özkan, "Bunu yapmak için beklememiz gerekiyor. Yüz sinirleri için sinir yaması gerekecek. Sinir yamasıyla eğer arada defekt varsa onarmamız gerekecek" ifadelerini kullandı.

Pitbull Saldırısına Uğrayan 4 Yaşındaki Asiye'nin Ailesi Tehdit Ediliyor

asiye ateş prof. dr. ömer özkan sağlık durumu pitbull köpek