PKK Çocukları Kaçırmaya Devam Ediyor: Bu Hafta 2 Çocuk Daha Kaçırıldı

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG, hain emellerinde kullanmak üzere çocukları kaçırmaya devam ediyor. Bu hafta 2 çocuğun daha kaçırıldığı öğrenildi.

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG, adına sözde mecburi askerlik hizmeti dedikleri görevler için çocukları kaçırarak kullanmaya devam ediyor. Petrol kuyularında nöbet tutmaları için kaçırılarak zorla bu tarz amaçlarda kullanılan çocuklara bu hafta 2 yenisi daha eklendi. Bu hafta, Kobani yakınlarındaki Cibne köyünden kaçırılan 16 yaşındaki Silva Celal ve Tel Hacer'deki evinin önünden kaçırılan Ariyana Ehmed'in akıbetinin ne olduğu bilinmiyor.

TRT Worl'dün belgeseline de konu olan çocuk kaçırma olayları PKK'nın alçak yüzünü gözler önüne sermeye devam ediyor. Söz konusu belgeselde konuşan Nisreen adlı bir çocuk kaçırıldığını, tecavüze uğradığını ve şantaj yapıldığını anlatıyor. Nisreen "Onlar ailemi tanıyordu. Hasta olduğumu ve ilaca ihtiyacım olduğunu biliyorlardı. Bana bir çay verdiler ve içinde hastalığıma iyi gelecek ilacın olduğunu söylediler. Ona içmek istemediğimi söyledim fakat ısrar etti. Birkaç saat sonra uyandığımda tamamen çıplaktım ve çığlık atmaya başladım. Beni arabadan atmadan önce bana 4 maskeli adamın tecavüz ettiği bir video gösterdiler. Bana istediklerini yapmazsam bu videoyu herkese göstereceğini söylediler. Ve daha sonra bana uyuşturucu vererek kötü işlerini yaptırmaya başladılar" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Kendilerine koymalarını istedikleri yerlere koymaları için bombalar verildiğini söyleyen Nisreen, sürekli uyuşturucu kullandırıldığını ve dediklerini yapmamaları takdirde ailelerini öldürmekle ve tecavüz videolarını yaymakla tehdit edildiğini anlatıyor.

Birçok çocuğun bu şekilde kaçırılarak terör örgütü PKK/YPG'nin kötü emellerine alet edildiği bilinmekte. Vatandaşlar yetkililerin bu konuda daha fazla çaba sarf etmesini istiyor.

pkk ypg çocuk kaçırma alıkoyma zorla ailelerinden köylerinden tehdit şantaj taciz tecavüz anlatıyor afrin kobani suriye ırak türkiye