PKK'nın Faaliyetleri İçin Kampanya Yürüten Alman Vekil Gökay Akbulut Türkiye'de Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK'nın faaliyet yasağının kalkması için kampanya yürüten 'Türk' asıllı Alman milletvekili Gökay Akbulut, Türkiye'ye giriş yaptığı sırada gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı olduğunu havaalanında öğrendiğini ileri süren Akbulut'un, serbest bırakılması için Alman hükümeti araya girdi.

Daha önce Almanya'da Kürtçü terör örgütü PKK'nın faaliyet yasağının kalkması için faaliyet yürüten, Almanya'da Sol Parti'den Federal Meclis üyesi olan Gökay Akbulut, Türkiye'ye giriş yaptığı sırada havaalanında gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı olduğunu havalimanında öğrendiğini ileri süren Akbulut için Alman hükümeti devreye girdi.

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)'ın haberine göre, Kayseri doğumlu olan Alman vekilin gözaltına alınması olayı 3 Ağustos'ta meydana geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın "olaydan haberdarız" açıklamasına karşın, tutuklama kararına ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

FAZ'ın haberine göre, Ankara'daki Alman Büyükelçiliği ve Antalya'daki konsolosluk, milletvekili Akbulut ile "yakın temas" halindeydi. Alman hükümeti, Akbulut'un derhal serbest bırakılması için "üst düzeyde, ısrarlı bir şekilde ve çeşitli kanallar aracılığıyla" müdahalede bulundu. FAZ ayrıca,  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da olaya dahil olduğunu ancak Akbulut'un sulh ceza hakimi karşısına çıktığını belirtti. 

Dosya Birkaç Saat İçinde Silindi

Gökay Akbulut, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda dosyanın bir kaç saat içinde silindiğini belirterek ifade vermediğini açıkladı ve Alman Dışişleri Bakanlığına teşekkür etti.

''Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nın hakkımda yakalama kararı olduğunu ancak Türkiye'de havaalanındayken öğrendim. Herhangi bir ifade vermeme gerek kalmadan dosya birkaç saat içinde silindi. Dışişleri Bakanlığı'na hızlı aksiyonları için teşekkür ediyorum!''

pkk almanya gözaltı alman sol parti tutuklama kürtçü terör örgütü