PKK'nın Tehdit Ettiği 1999 Metallica Konserinin Organizatörü Yaşananları Anlattı

TAKİP ET

Ünlü organizatör Ahmet San, 1999 Metallica konserinin bilinmeyenlerini anlattı.

Organizatör Ahmet San, 1999 yılında Türkiye'de konser veren Metallica'nın konsere çıkmadan önce Kürtçü terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiğini ve sonrasında yaşanan süreci anlattı.

Dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın, kendisinin telefonlarını açmadığını söyleyen Ahmet San, Tantan'ın özel kalemine "O çalgıcılara özel muamele yaptırma" dediğini ifade etti.

Metallica 'Gelmeyeceğim' Dedi

Grubun,  Atina'dan uçakla Türkiye'ye iniş yaptıklarında, pasaportlarını vermek istemediklerini sözlerine ekleyen Ahmet San, Metallica üyelerinin PKK tehdidinden korktuklarını, güvenlik önlemlerinin alınmadığını düşündükleri için konsere çıkmaktan vazgeçtiklerini söyleyen organizatör San, Valiliğin olaya müdahalesinden sonra kendisi ve dönemin valisi Erol Çakır arasında gerginlik yaşandığını da sözlerine ekledi.

Ahmet San, iddialarına şöyle devam etti:

“Öldürüleceklerine dair tehdit mektupları aldıkları için konseri iptal etmek istediler. Tehdit eden PKK’ydı. Atlayıp Almanya ‘ya gittim. Şartlarını sundular: ‘Konser günü geliriz, uçağımızın dibine kadar özel araçlarımız yanaşır, protokolden geçmeden stada gideriz, konserden sonra da hemen döneriz.’ Kabul ettim. Konser günü havaalanından sorumlu amir araçlara izin vermemekte diretince İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ı aradım. Bana çok sert çıkıştı. Metallica, ‘Geri döneceğiz’ diyor. Çıldıracağım. Kalkış izni istiyorlar verdirtmiyorum. Amerikan Büyükelçiliği’ni aradılar, ‘Bizi burada mahsur tutuyorlar’ dediler. Derken telefonum çaldı. Eski Başbakanlık müsteşarlarından Erhan Göksel aradı. O, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’yu arayıp olanları anlattı. Mumcu işin sorumluluğunu üstlendi. Araçlar uçağa yanaştırıldı, grup konserden 20 dakika önce stada giriş yaptı.”

 

metallica pkk tehdit etti 1999 metallica konseri ahmet san