PKK'lı Teröristler Avrupa'nın Göbeğinde, Avrupa Konseyi'ni Bastı

TAKİP ET

Kürtçü teröristler, Fransa'da Avrupa Konseyi binasını bastı. Olay yerine gelen Fransız polisi, binaya giren teröristlere müdahale etti.

Avrupa Konseyi İletişim Müdürü Daniel Höltgen, yaptığı açıklamada, Kürtçü terör örgütünün elebaşı alçak Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için gösteri düzenleyen PKK'lıların, Strasbourg'da bulunan Avrupa Konseyi'nin Agora binasını bastığını duyurdu.

Höltgen, "PKK'lıların Avrupa Konseyi'nin mülküne şiddetli ve izinsiz şekilde girmesine hızla son verdiği için polise bir kez daha teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Fransız basınındaki haberlerde, polisin, bu medeniyet yoksunu sürüye biber gazıyla müdahale ettiği bildirildi. Strasbourg Savcılığından paylaşılan bilgiye göre, olaya ilişkin 2 terörist gözaltına alındı.

PKK'lı teröristler, 2019'un Şubat'ında yine Avrupa Konseyi'nin binasına ve polise saldırmıştı. O olayda da 43 PKK'lı terörist gözaltına alınmıştı.

Fransa PKK Kürtçü terör Kürtçü terör örgütü PKK terör örgütü PKK terör YPG PYD Öcalan Abdullah Öcalan Apo piçi Avrupa Konseyi PKK Avrupa Avrupa Pkk saldırısı