PKK'nın Şehir Yapılanmasına Operasyon: 29 Gözaltı

TAKİP ET

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli olarak 5 ilde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bölücü örgütün şehir yapılanması bünyesinde faaliyette bulunup örgüt adına hareket ederken ölen örgüt mensuplarının cenazelerine katılan ve örgütsel eylemler organize ettiği belirlenen, aralarında bazı HDP'li yöneticilerinin de bulunduğu 34 şüphelinin hakkında gözaltı kararı verildi.

Diyarbakır merkez ilçesi ile Silvan ve Kulp ilçeleri, Batman, Antalya, Tunceli ve İstanbul ilerindeki 41 adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda HDP'nin eski Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara ve eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir gibi birçok HDP'li yöneticinin de bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda 7,65 çapında 7 kurşun, birçok dijital malzeme, haklarında toplatma kararı bulunan kitap, dergi ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Diğer 5 şüphelinin gözaltına alınması için de çalışmaların sürdürüldüğü ve gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

PKK'nın Şehir Yapılanmasına Operasyon 29 Gözaltı