Plaj Voleybolu Turnuvasında Bikini Giyilmesine İzin Vermeyen Katar'a Boykot

TAKİP ET

Alman plaj voleybolu takımı oyuncuların bikini giymesinin yasak olduğu ülke Katar'da düzenlenecek turnuvayı boykot etme kararı aldı.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu 8 Mart'ta başlayıp 12 Mart'a kadar sürecek. Katar yönetimi kadın oyunculardan bikini yerine pantolon giymelerini istedi.

Uluslararası Plaj Voleybolu Federasyonu, Katar’ın giyim kuralına uyulma gerekçesini, ‘ev sahibi ülkenin gelenek ve kültürüne saygı’dan dolayı şeklinde açıkladı. Ancak Alman kadın plaj voleybolu takımı oyuncuları Karla Borger ve Julia Sude, bu durumu kabul etmeyeceklerini belirtti. Alman radyo kanalı Deutschlandfunk’a konuşan Borger, “Biz oyunumuzu oynamak, işimizi yapmak için oraya gideceğiz ancak iş kıyafetimizi giymemiz engelleniyor. Bu, bize turnuvada ne giymemizi söyleyen tek ülke; bu duruma karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Alman Spiegel dergisine de demeç veren Borger ve Sude, Doha’daki aşırı sıcak havada bikini giymenin şart olduğunu ve Katarlıların şart koştuğu kıyafetleri giymeyi reddettikleri için turnuvayı boykot ettiklerini belirtti.

 

almanya plaj voleybolu kadın takım katar turnuva 8 mart bikini yasak tepki boykot borger sude alman