Polat Ailesi Kaçacak İddiasına İlişkin Olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Açıklama

TAKİP ET

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ve Engin Polat'ın yurt dışına kaçacağına ilişkin olan iddialara yönelik açıklama yaptı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddilar bulunan Dilan Polat ve Engin Polat'ın yurt dışına kaçacağına yönelik olan iddialara ilişkin olarak açıklama yaptı. 

Dilan ve Engin Polat'ın Mal Varlıkları Donduruldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, 7258 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemler titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Dilan-Engin Polat Soruşturması Gürcistan'a Uzandı

 

dilan polat engin polat anadolu cumhuriyet başsavcılığı