Polis, Bakanlığa Yürümek İsteyen Öğretmenlere Saldırdı

TAKİP ET

Polis, Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek isteyen özel sektör öğretmenlerine biber gazıyla saldırdı. Öğretmenlerin barışçıl protestosuna saldıran polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Dershanelerde ve özel okullarda çalışan öğretmenler tarafından kurulan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş hakkı için Ankara'da toplandı. TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi'nde toplanan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek istedi.

Gazete Duvar'dan Nur Kaplan'ın haberine göre TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Ozan Fındık "Hepimiz çalıştığımız kurumlarda çeşitli sorunlar yaşadık. Sendikamız yoktu. Patron baskısı ve sömürüye karşı dağınıktık. Bu çaresizlik ve yalnızlık duygusu bu sendikayı kurmamıza neden oldu. Bu yozlaşmış sistemin içinde öğretmenler eziliyor. Pratik, fiili ve meşru mücadele hattı yaratmak zorundayız. Biz efendi istemiyoruz ama efendi de olmak istemiyoruz. Biz ancak çocuklarımızın önünde eğiliriz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek isteyen öğretmenler, Kültür Merkezi'nin önünde toplanan polis tarafından engellendi. Polis, anayasanın koruması altındaki protesto haklarının ellerinden alınmasına tepki gösteren öğretmenlere biber gazıyla saldırdı. 2 avukat ve 4 öğretmen polis tarafından gözaltına alındı. 

AVM'de Video Çekme Kavgası: Olay Yerine Gelen Polisin İlk Cümlesi Küfür Oldu

 

polis bakanlığa yürümek isteyen öğretmenlere saldırdı milli eğitim bakanlığı özel sektör öğretmenleri sendikası