Polis Barikatını Aşan Eylemciler Kremlin'e Doğru Yürüyüşe Geçti

TAKİP ET

Rus Diktatörü Putin'in iktidarı boyunca gerçekleşen en geniş protesto gösterilerinden biri sürerken Başkentte halk, polis barikatlarını aşarak Kremlin ve Kızıl Meydan'a doğru yürüyüşe geçti.

Rusya'da sadece saatler içerisinde ülkenin dört bir yanına yayılan ve Putin Rejimini kökünden sarsan geniş katılımlı protestolar, Başkentte diktatörlüğün kalbi için daha büyük bir tehdit arz etmeye başladı.

Yolsuzluklara, yoksulluğa, insan hakları ihlallerine, antidemokratik uygulamalara ve diktaya karşı isyan eden halk polis barikatlarını aşarak sembolik olarak önemli bir yeri olan Kızıl Meydan'a ve Kremlin'e doğru yürüyüşe geçti.

Görüntülerde Tverskaya Caddesi'ndeki polis barikatını yaran göstericilerin Kremlin'e doğru yürüyüşte olduğu görülüyor. Bölgede erken saatlerden itibaren biriken arabalar, aralıksız korna çalarak protestoyu sürdürüyordu. Katılımın artmasıyla barikatlar, protestocuları engellemekte yetersiz kaldı.

Öte yandan Kremlin'e doğru yürüyüş farklı yönlerden de devam ediyor. İşte Kremlin'e yakın bir mesafede bulunan ve polisin yürüyüşü engellemekte başarısız olduğu Manezhnaya Meydanı'ndaki son görüntüler:

kremlin kızıl meydan tverskaya caddesi manezhnaya meydanı putin çar diktatör protesto moskova