Polis 'Beynine Sıkarım' Demişti: Motokurye Polisten Şikayetçi Oldu

TAKİP ET

Polis tarafından "Beynine sıkarım" şeklinde tehdit edilen Trendyol kuryesi açıklamalarda bulundu.

İzmir'de bir motokurye polis ekipleri tarafından durdurulmuş ve o anların görüntüleri sosyal medyada paylaşılmıştı. Görüntülerde motokuryenin polislere "Anahtarımı verirseniz ehliyetimi vereceğim. Koltuğun altında. Kaçacağım yok" dediği ve bir polisin "İstersen kaç, dene, beynine sıkarım bir tane" dediği duyuluyordu.

Bunun üzerine motokuryeyi "Ağzını burnunu kırarım" diyerek fiziki müdahalede bulunan polislere motokurye "Bana şiddet uyguluyorsun, yapamazsın" demişti.

Cumhuriyet'e konuşan motokurye, "Ben Trendyol firmasında motosikletli kuryeyim. Balatçık tarafında, cuma günü saat 09.50 sıralarında ters istikamette seyir alıyordum. Karşımdan da trafik polisinin geldiğini gördüm. Siparişimi yetiştirmek için yoluma devam ettim. Çünkü paket, yetiştirmem gereken bir siparişti. Daha sonrasında, aynamdan trafik polisinin belirdiğini gördüm, tam arkamdaydı. Sağa çektim.

Durmama Rağmen Silah Çektiler

‘Bizden kaçıyorsun’, ‘Sana cezai işlem uygulayacağız’ diye silah çekti bana. Ama yüzüme doğrultmadı. Ama silahını dışarı çıkardı. Ondan sonra ‘Kaçarsan beynine sıkarım’ dedi. Ben de ‘Ağabey ben durdum zaten, neden böyle bir tavır aldınız’ dedim. ‘Siren çaldık, anons yaptık duymadın’ dediler. Ben de kulaklığım ve kaskımdan dolayı duymadığı söyledim. Kaskım var kafamda, nasıl duyabilirim? Olaylar sonrasında videodaki gibi gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Şikayetçi Oldu

İsteği üzerine gelen destek ekibinin arabanın içinde oturduğunu ve arabadan dışarı bile çıkmadığını belirten kurye, şikayetçi olduğunu belirterek "Ertesi gün, Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı bana ulaştı. Bu işlerle ilgilenen bir avukatları olduğunu söyledi. Gittim avukatla da görüştüm. Avukat da bu sürecin takipçisi olacak. Pazartesi günü kendilerine vekalet vereceğim" dedi

İzmir'de bir Trendyol kuryesi ile polis ekipleri arasında yaşanan tartışma an an kameralara yansıdı.
....
- "Ehliyetini verir misin?"
- "Anahtarı verirseniz ehliyeti verecem abi..."
- "Biz açarız."
- "Abi kaçacağım yok."
Polis:"İstersen kaç dene beynine bir tane sıkarım"
.... pic.twitter.com/ztBRHYtzuz

— Moto Kurye Haber-Yorum (@kurye_haber) April 10, 2022 

polis beynine sıkarım demişti motokurye polisten şikayetçi oldu