Polis ''Devletin Gücünü'' Boğaziçi Öğrencilerinde Sınıyor

TAKİP ET

Gözaltına alınan ve ifadeleri sonrasında serbest bırakılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yaşananları anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi eyleminde gözaltına alınıp serbest bırakılan öğrenciler polisler tarafından uğradıkları şiddeti anlattı. Öğrenciler, “Gözaltında taciz edildik, ters kelepçelendik. Hakaret ve tehditlere maruz kaldık. Bize ‘biz devletiz, size neler yapacağımızı bilmiyorsunuz, bizim yüzümüzü unutmayın, sizi bitireceğiz’ dediler" ifadeleriyle yaşananları anlattı.

Destek İçin Giden Öğrenciler Şiddet Gördü

Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Rıdvan Gezegen, ''Polisler beni ve yanımdaki arkadaşları gözaltına almaya çalışırken ilk önce ters kelepçe yapmaya kalktı. Daha sonra ters kelepçe yapamayan polisler maskelerimizi almaya çalışıp iterek ve sürükleyerek araca bindirmeye çalıştı. Birçok arkadaşımıza bu sırada tekme ve yumruk atıldı. Daha sonra araca kelepçesiz bindirildiğim için ve araç içinde ters kelepçeye direndiğimiz için yeniden dışarı sürüklendim ve ters kelepçe işkencesi bu sefer de dışarıda uygulandı. Bu sırada başka bir araca götürüldüm ve arkamdan bir polis gelip beni yumruklamaya başladı. Daha sonra ise başka bir arkadaşımı yanıma getirip üstüme attı. Bu sırada aracın arkasından cop alan polis ikimize de vurmaya başladı. Ben ters kelepçeli olduğum için kafamı koruyamadım ve en az iki defa kafama copla darbe aldım.'' şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Elif Üçerli, “Akşam saat 16.30 gibi gözaltına alındık, sabah 05.00’e kadar otobüste bekletildik. Ortamın kendisi zaten işkenceydi. Kaba dayak hep vardı, hâlâ omuzlarım ağrıyor. Benim tansiyonum çıktı, uzun süre inmedi. Telefonları tutanaksız almaya çalıştılar” dedi.

Caner Delisu ise “Gözaltıların olduğu araca cop soktular ve copla bir arkadaşımızın kafasına da dahil olmak üzere vurdular. Sözlü olarak tehditler oldu, ‘sizi bitireceğiz’ diye tehdit ettiler. Ters kelepçeyi reddettiğimizde kafamızı arabaya vurdular. Hastane önünde yaptılar bunu. Ses çıkardığımızda içeri gelip sözlü hakaretlerde bulundular, 'Siz teröristsiniz' dediler. Doktor odasına girmeden bacağımı tekmelediler. Arkadaşlarımızın montlarını görseniz hepsi yırtık” diyerek gördükleri şiddeti anlattı.

kayyum boğaziçi öğrenci şiddet polis eylem gözaltı