Polis Ermenek'te Ankara'ya Yürümek İsteyen Madencileri Ablukaya Aldı

TAKİP ET

Ermenek'te 1 yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamayan maden işçileri Ankara'ya yürümek için toplandıkları Güneyyurt Meydanı'nda polis tarafından abluka altına alındı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden işçileri, Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın çağrısıyla Ankara'ya yürümek üzere yeniden toplandı. Sendika Başkanı Tahir Çetin, 2 gün önce Ermenek Kaymakamı ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve mağduriyetlerin giderilmesi için yürüyüşe geçmemek adına iki gün mühlet vermişti.

Ermenek'te yürüyüşe geçmek üzere hazır bir şekilde Kaymakam'ın açıklamasını bekleyen maden işçileri, polis tarafından ablukaya alındı.

Konuya ilişkin Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Bağımsız Maden-İş Sendikası  Başkanı Tahir Çetin, "2 gün önce  Ermenek Kaymakamı ile toplantı yaptık. Kaymakam bey bizden 2 gün mühlet istedi. Bugün verilen mühlet doldu. Şu an Vali Bey ve Kaymakam Bey toplantı halinde. Haklarımızın ödenmesine ilişkin olumsuz bir karar çıkarsa yürüyüşümüz devam edecek. Şu an polis ablukasında oturma eylemi yapıyoruz" dedi.

karaman ermenek madenciler polis ablukası madenciler maaş ve tazminatını alamıyor