Polis HDP İlçe Binasına Saldırının Azmettiricisini Yakaladı: Fetullahçı Terör Örgütü Bağlantılı

TAKİP ET

Muğla Marmaris HDP İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırının azmettiricisi Ensar A. yakalandı.

Dün sabah 6.20 sıralarında saldırıyı gerçekleştirilen Adnan Temel D. Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmıştı.

2018'de de HDP İlçe binasına saldıran Adnan Temel D.'nin saldırıdan 1 saat önce Ensar A. ile telefonda görüştüğü tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ve saldırının azmettiricisi olduğu düşünülen Ensar A.'nın 15 Temmuz sonrasında Deniz Harp Komutanlığı'ndan atılan bir öğrenci olduğu iddia ediliyor.

Ensar A.'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden defalarca görüştüğü, Ensar A.'nın erkek kardeşinin de Fetullahçıların okullarında eğitim aldığı ve vatandaşlıktan ayrıldığı öne sürülen iddialar arasında.

Bunun yanında Ensar A.'nın birçok akrabasının ByLock kullanıcısı olduğu ileri sürülüyor.

Emniyetteki işlemleri süren Ensar A.'nın Muğla merkeze gönderileceği kaydedildi.

Hrant Dink Suikastını da Siyasi Çıkar Sağlamak ve Türk Milliyetçilerini Hedef Göstermek Amacıyla FETÖ'nün Gerçekleştirdiği Ortaya Çıkmıştı

Hrant Dink cinayeti davasında dün açıklanan gerekçeli kararla birlikte Fetullahçıların Türk milliyetçilerini hedef göstermek ve devlette örgütlenmiş derin bir "Atatürkçü, milliyetçi" örgütün var olduğu konusunda halkta bir algı yaratmak amacıyla azmettirdiği kesinleşmişti.

Fetullahçı azmettirmesiyle Ogün Samast'a işletilen cinayet sonrasında Fetullahçı polisler Samast'la birlikte emniyette bir fotoğraf çektirmiş ve bu fotoğraf FETÖ'nün yayın organları eliyle servis edilmişti.

Söz konusu fotoğrafta katil Ogün Samast yanındaki polisler ve elindeki Türk bayrağı ile "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" ifadesinin yer aldığı bir posterin önünde poz veriyordu.

HDP İzmir il binasına yapılan saldırı sonrasında polisin saldırgan ile verdiği poz da Ogün Samast'la Fetullahçı polislerin verdiği poza benzetilmişti.

Polis HDP İlçe Binasına Saldırının Azmettiricisini Yakaladı Fetullahçı Terör Örgütü Bağlantılı