'Polis İntiharları Araştırılsın' Önergesi AKP ve MHP'nin Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

CHP'nin 'polis intiharlar araştırılsın' önergesi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Son 6 ay içerisinde 34 polis memurunun intihar ettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis intiharlarına ilişkin araştırma komisyonu kurulması için Meclis'e önerge verdi.

Murat Bakan, "Biz bu intiharların sebeplerini biliyoruz, İçişleri Bakanlığı da biliyor ama kimse bir şey yapmıyor. Polisler feryat ediyor, intihar notları bırakıyor, ‘sosyal hayatımız yok,' ‘ağır baskı altındayız amirlerimiz bize zulmediyor' diyor, seslerini duyuramıyor" sözleriyle konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Soylu'nun "Hangi meslek grubu bir çalışıyorsa, güvenlikle ilgili meslek grupları onun 24 katı çalışmak zorundadır. Polislik bir maaş mesleği değildir, kim öyle düşünüyorsa 1 dakika durmasın" sözlerini de eleştiren Murat Bakan, Soylu'ya yönelik "Eyy Süleyman Soylu bu çocuklar maaş için mi şehit oluyor? Bu çocuklar maaş için mi bir emirle ölüme gidiyor? Sana soruyorum Süleyman Soylu; her meslek grubunun insanca yaşamaya hakkı var, dinlenmeye, ailesine zaman ayırmaya hakkı var da polisin mi yok? İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 24.maddesi İtalyan polisi için geçerli de Türk polisi için geçerli değil mi? Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kölelik ve zorla çalıştırılma yasağı Alman polisi için geçerli de Türk polisi için geçerli değil mi" ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP'nin Oylarıyla Reddedildi

CHP'li Bakan, sözlerini "Giresun'da intihar eden 24 yaşındaki polis memuru Semanur şu notu bıraktı; ‘Ben mesleğime aşıktım, küçük düşürdüler. Tükendim. Ruhumu erittiler Allah'ım sen yardım et sadece sana sığındım rabbim.' AK Partili ve MHP'li arkadaşlarım size sesleniyorum; polis intiharları için bu araştırma komisyonu kuralım. Şu her konuda bizi kıskanan Avrupa bir de polis haklarıyla ilgili bizi kıskansın. Eğer bu komisyonun kurulmasına burada oy vermezseniz bundan sonraki polis intiharlarının her birinde vebaliniz olur. Bu işin vebali büyük" şeklinde sürdürdü.

Araştırma önergesi, AKP'li ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

polis intiharlar polis memurları chp araştırma önergesi murat bakan izmir milletvekili akp ve mhp oylarıyla reddedildi araştırılsın teklif önerge araştırma önergesi