Polis İntiharlarının Ardı Arkası Kesilmiyor

TAKİP ET

Son 24 saat içerisinde 2 polis intihar etti, bir polis intihar teşebbüsünde bulundu.

Son dönemde giderek artan polis intiharlarına yeni isimler eklenmeye devam ediyor. Neredeyse her gün polislerin intihar ettiği duyulurken sebebin ne olduğu konusunda hiçbir araştırma yapılmıyor.

Giderek artan intihar vakaları bu kez Mersin, Ankara ve İstanbul'dan geldi. Ankara Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü kadrosundan polis memuru Ali Darbaz, Yeniden Refah Partisi Polis Noktasında görevli olduğu esnada intihar etti.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü B Bölge ekiplerde görevli Polis Memuru Veysel Elhan da beylik tabancasıyla yaşamına son verdi.

Mersin Tarsus kadrosunda görevli Polis Memuru Mustafa Bulut ise emniyet binasında beylik tabancasıyla intihar girişiminde bulunmasının ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Bulut'un durumu ciddiyetini koruyor.

Polis Ölümleri Araştırılsın Önergesi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan polis intiharlarına dair, araştırılma komisyonu kurulması için Meclis’e önerge vermiş, ancak önerge AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

6 ay içinde 34 polis memurunun intihar ettiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Biz bu intiharların sebeplerini biliyoruz, İçişleri Bakanlığı da biliyor ama kimse bir şey yapmıyor. Polisler feryat ediyor, intihar notları bırakıyor, ‘sosyal hayatımız yok,' ‘ağır baskı altındayız amirlerimiz bize zulmediyor' diyor, seslerini duyuramıyor. Polis sahipsiz” diyerek isyan etmişti.

polis intihar mustafa bulut ali darbaz veysel elhan mersin ankara istanbul