Polis, İstanbul Sözleşmesi Pankartını Söktü

TAKİP ET

SOL Parti Hopa İlçe Başkanlığı binasına asılan İstanbul Sözleşmesi pankartı, polis ekipleri tarafından söküldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi, Türkiye'nin gündeminde yer almaya devam ediyor. Fesih kararını protesto eden vatandaşlar, ülkenin dört bir yanında İstanbul Sözleşmesi için mücadele ediyor. 

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasını protesto eden partilerden biri olan SOL Parti'nin ilçe binasına asılan pankart polis tarafından söküldü.

Binaya asılan pankart sonrasında Hopa İlçe Başkanı'nı arayan polisler, binaya asılan İstanbul Sözleşmesi pankartının emniyete teslim edilmesi istedi.

Polislerin isteğini yerine getirmeyen ve pankartı çıkarmayan partililer, polislerin gece saatlerinde binaya gelerek pankartı çıkardıklarını söylediler. Polislerin müdahalesi sonucu binadaki pankartın çıkarıldığını belirten SOL Parti'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu akşam ilçe binamızdan astığımız bu pankart için savcılık talimatı ile gece 21.00 dan sonra ilçe başkanımız polis tarafından üç kere aranmıştır. Son aramada ilçe başkanımıza evinden alınıp ilçe binasındaki pankartın emniyete teslim edilmesi istendi. 

Memlekette yüzlerce kadın cinayetine sessiz kalmayı tercih eden savcılık bu pankartta sessiz kalmamayı tercih etmiş. Bu vahim olayla memleketteki hukuk ve adalet sisteminin ne hale geldiği ortadadır.

Bir gece yarısı operasyonu ile pankartımız emniyet ekipleri tarafından muhteşem bir operasyonla sökülüp alınmış. Adaletin yılmaz bekçileri olan kolluk kuvvetlerini ve Hopa savcılığını tebrik ediyoruz.Tüm bunlara inat söylemekten vazgeçmeyeceğiz'' ifadeleri kullanıldı.

hopa sol parti istanbul sözleşmesi pankart polis