Polis Katili Hizbullahçı Terörist 6 Ayda Tahliye Edildi

TAKİP ET

Mürteci Kürtçü Hizbullahçı polis katili terörist, 19 yıl önce işlediği polis cinayetinden yalnızca 6 ay hapis cezası aldı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, 11 Ekim 2000 tarihinde, 1 polisin öldüğü 1 kişinin yaralandığı Hizbullah’ın hücre evine düzenlenen operasyonun ardından kaçan Haydar Solmaz’ın 2019 yılında yakalandığı, ancak sadece 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Göçmenler Caddesi’nde 11 Ekim 2000 günü Hizbullah tetikçileri Haydar Solmaz, Mehmet Çiçek ile Cuma Güzel'in barındığı eve operasyon düzenlendi.

Kadın ve Çocukları Canlı Kalkan Yaptılar

Evdeki kadın ve çocukları canlı kalkan yapan Hizbullahçıların açtığı ateşte özel harekât polisi Adem Bayrakçı şehit olurken, Uğur Uludağ yaralandı.

“Evdeki çocuklara hiçbir şekilde zarar gelmesin, kimsenin burnu kanamasın” diye telsizden talimat veren dönemin Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan çatışmanın çıktığı sokağa gelerek operasyonu bizzat yönetti.

Kendilerini Polis Olarak Tanıttılar

Çatışma devam ederken Haydar Solmaz ile Mehmet Çiçek bir alt kattaki evin kapısını çalarak kendilerini polis olarak tanıtıp evde arama yapacaklarını söyledi.

Olup bitenlerden habersiz aile kapıyı açınca eve giren silahlı iki Hizbullahçı, aileyi operasyon bitene kadar rehin aldı. Daha sonra Hizbullahçılar olay yerinden kaçarak sırra kadem bastı.

19 Yıl Sonra Yakalandı

Hakkında iki kişiyi öldürmek, 2 kişiyi kaçırmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmış dava bulunan ve özel harekat polisi Adem Bayrakçı’nın şehit edilmesiyle ilgili yakalama kararı bulunan Solmaz, 11 Haziran 2019 günü Antalya Kepez'de sahte kimlikle yakalandı.

6 Ayda Tahliye Edildi

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen Haydar Solmaz'ın tutukluluğu ise sadece 6 ay sürdü. 5 Aralık 2019 günü hakim karşısına çıkan Hizbullahçı, iki kişinin öldürülmesi, iki kişinin kaçırılması, bir kişinin de yaralanması eylemlerinden hakkında dava açılmasına rağmen tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması ve suç vasfının değişme ihtimali nedeniyle tahliye edilerek serbest bırakıldı.

hizbullahçı hizbullah hükümlüsü adem bayrakçı şehit polis hizbullahçı terörist haydar solmaz diyarbakır