Polis Lojmanında Ölü Bulunan Genç Kadının Ailesi Konuştu: 'Adaletin Yerini Bulmasını İstiyoruz'

TAKİP ET

Manisa'nın Demirci ilçesinde 26 yaşındaki Yeşim Akbaş, 18 Temmuz'da polis lojmanında başına ateş edilmiş halde ölü olarak bulundu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında Yeşim Akbaş'ın nişanlısı olduğu belirtilen komiser yardımcısı Doğancan Yıldız (32), ilk önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Yıldız, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Manisa’nın Demirci ilçesinde 26 yaşındaki Yeşim Akbaş, 18 Temmuz’da polis lojmanında başına ateş edilmiş halde ölü olarak bulundu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında Yeşim Akbaş’ın nişanlısı olduğu belirtilen komiser yardımcısı Doğancan Yıldız (32), ilk önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Yıldız, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Kızım hayat doluydu, intihar edecek biri değil’

Yeşim Akbaş’ın ailesi, bayramın birinci günü kızlarının kabrini ziyaret etti. Anne Aysun Akbaş (54), kızının ölümüne neden olan kişinin tutuklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bu karar acımı az da olsa hafifletti” diyen anne Akbaş, şöyle devam etti:

“Kızım hayat doluydu, intihar edecek biri değil. Silahtan çok korkardı. Durduğu yerde patlayacağını düşünürdü. Su tabancasıyla dahi oynamayan bir çocuktu. Silahla intihar etmesi mümkün değil. Olaydan 4 gün önce bize gelip, evlenmek istediklerini söylediler. Kızım aşırı heyecanlıydı. Biz de bir daha bayram yüzü göremeyeceğiz. Onun da bir daha bayram yüzü görmesini istemiyorum. Annesi onu cezaevinde ziyaret ettiğinde sevebilecek ama ben kızımın toprağını seveceğim. Kızım her gün rüyalarıma giriyor. Bizde ne bayram kaldı ne de düğün. Onun ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını istiyorum. Başkalarının da yavrularına zarar vermemesi için asla dışarıya çıkamasın.”

‘Görevden alınması gerekirdi’

Baba Mustafa Akbaş (64) ise adaletin yerini bulmasını beklediklerini söyledi. “Çocuğumuzu kaybettiğimiz için moralimiz çok kötü” diyen baba Akbaş, şunları kaydetti:

“İlk etapta adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Tekrar gözaltına alınıp, tutuklandığını öğrenince bir nebze de olsa içimiz rahatladı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Şahıs içeri alındı. Görev yaptığı ilçede çok sayıda olaya karıştığını, hatta tacizde bulunduğu için Demirci ilçesine sürüldüğünü duyduk. Buraya gelmesi doğru değil, görevden alınması gerekirdi.”

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

polis lojmanı Doğancan Yıldız Yeşim Akbaş Manisa Demirci