Polis Merkezinde Hayatını Kaybeden Birol Yıldırım Davasında Polisler Gazetecileri Tehdit Etti: 'İnşallah Sizin de Başınıza Gelir'

TAKİP ET

Esenyurt'ta polis merkezinde yaşamını yitiren Birol Yıldırım'ın şüpheli şekilde ölümüne ilişkin davada biri tutuklu 12 polis hakim karşısına çıktı.

Esenyurt Polis Merkezi'nde hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın (42) şüpheli ölümüne ilişkin başlayan davada birisi tutuklu 12 polis hakim karşısını çıktı.

Sanıkların 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen davanın duruşmasında gazetecilerin "duruşmanın SEGBİS ile kayıt altına alındığı" belirtilerek dışarı çıkarıldığı bildirildi.

Davayı takip eden gazeteci Canan Coşkun, duruşmaya ilişkin olarak bilgiler verdiği Twitter paylaşımlarında "Esenyurt Karakolu’nda 5 Haziran’ı 6 Haziran’a bağlayan gece polisler tarafından öldürülen Birol Yıldırım’ın davası Büyükçekmece Adliyesi’nde başladı. 12 kişilik duruşma salonunda 50 kişiden fazlayız. Esenyurt İlçe Emniyet Müdür Yard. olduğunu söyleyen biri salondaki basın mensuplarını çıkarmaya çalıştı. O sırada hakim de salondaydı. Hakim, salonda bir gazetecinin kalmasına izin verdi. Salona doluşan polisler de çıkarıldı" ifadekerini kullandı.

Duruşmada Neler Oluyor?

Coşkun'un paylaşımları şu şekilde:

"Duruşmanın SEBGİS ile kayda alınması için dışarı çıkarıldık. Koridorda salondan çıkarılan polisler tweetlerimi birbirlerine gösteriyordu. Polislerden biri 'İnşallah sizin de başınıza gelir' diyerek tehdit etti. Hakime tehdit edildiğimizi söylediğimde 'Savcılığa bildirin' dedi.

Hakimden fayda yok. Müştekiler ayakta, polisler oturuyor. Kapıdaki polisler zaten Birol Yıldırım’ı öldüren meslektaşlarıyla dayanışmaya gelmiş. İnsan adliyede zarar verecekler diye polislerden korkar mı ya?!

Tutuklu komiser yardımcısı İsmail Alperen Salman ifadesini bitirirken hakim 'Herhalde tahliyenizi talep ediyorsunuz' dedi. Salman da tabii ki diyerek kumpas ile kuşatma altında olduklarını söyledi.

Polisler sürekli olarak öldürülen Birol Yıldırım’ın alkollü olduğunu söyleyip duruyor. Hakim biraz önce 'Koku geliyor muydu' diye sordu polise. Yıldırım’ın avukatlarına da kısıtlı soru sorduruyor.

Duruşma başından itibaren davayı dayanışmaya gelen polisler ve sanık avukatlarının yürüttüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu tweetleri hakime şikayet ettiler. Esenyurt İlçe Emniyet Müdür Yard. olduğunu söyleyen kişi biraz önce bir gazeteciyi yaka paça salondan attı.

Sanık avukatları, buradan bilgi verdiğim için hakime tweetlerimi göstererek bir kez daha şikayet etti. Hakim, tweetlerin basın özgürlüğü kapsamında olduğunu söyledi.

Sanık polislerin ifadeleri tamamlandı. Duruşma sanık avukatlarının beyanı ile devam ediyor.

Sanık avukatı: Müvekkiller rastgele seçildi. Birol Yıldırım doğal yollardan eceliyle öldü. Zor kullanılmışsa bile sınır aşılmadı. Orantılı olarak sakinleştirildi. Sanık avukatı: Müvekkiller bu yargılama ile zaman kaybediyor. Bu yüzden moralsizler.

Sanık avukatı: Karşı tarafın (müşteki) bakışları sanki burada bir cinayet şebekesi lideri varmış gibi. Bu olayın soruşturma aşaması garabetlerle dolu. Oysa basit, tedbirsizce alkol alan bir kişinin stres altında ölümüdür bu olay. Müteveffanın saçı bile bozulmamış."

Ne Olmuştu? 

Birol Yıldırım bir çalışanının kavgaya karışması üzerine gözaltına alınmış ve gözaltına alındığı Esenyurt Polis Merkezi'nden cesedi çıkmıştı.

Yıldırım'ın oturduğu sırada fenalaşarak öldüğü ileri sürülmüş ancak Yıldırım'ın 11 polis tarafından darp edildiği anların görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Polis Merkezinde Hayatını Kaybeden Birol Yıldırım Davasında Polisler Gazetecileri Tehdit Etti İnşallah Sizin de Başınıza Gelir