Polise Hakaret Eden AKP'li Vekil Zeynep Gül Yılmaz Özür Diledi

TAKİP ET

İhbar üzerine aracını durduran trafik polisine hakaret eden AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, tepkilerin ardından özür diledi.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 18 Temmuz'da ihbar üzerine aracını durduran polise 'şerefsiz' demiş ve görevini yapmaya çalışan polisi aşağılayarak saldırgan ifadeler kullanmıştı. Söz konusu anlarda çekilen görüntüler sosyal medyaya düşmüş, görüntülerin yayılmasının ardından Yılmaz eleştirilerin hedefi haline gelmişti. 

Kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Yılmaz bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi.Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

''Polislerin Açığa Alındığını Sonradan Öğrendim''

Açıklamasının ardından eleştirilmeye devam eden Yılmaz katıldığı bir televizyon programında özür diledi. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına katılan Yılmaz, "Üzgünüm. Orada bir gün dahi bekletilsem kesinlikle o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. O kelimeleri sarf ettiğim için milletimizden özür diliyorum" dedi.

Yarım saat boyunca bekletilmesinin kasıtlı olarak yapıldığını iddia eden Yılmaz, "Kayıtların alınma şekli usulsüz, yapılan işlem baştan aşağı usulsüz ve o kayıtların alınmaması gerekirken bir de yayınlanması usulsüz" şeklinde konuştu.

Yılmaz polislerin açığa alınmasında bir rolü olmadığını öne sürerek, "Kendi amirleri bunu uygun görmüşler. Ben de bu vesileyle öğrendim" ifadelerini kullandı.

 

akp mersin milletvekili zeynep gül yılmaz polis hakaret özür diledi