Polise Hakaret Eden AKP'li Vekilden Açıklama

TAKİP ET

Trafik polislerine hakaret ettiği görüntüleri ortaya çıkan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, konuya ilişkin açıklama yaptı.

18 Temmuz'da AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı ihbar üzerine trafik polisleri tarafından durdurulmuş, Yılmaz kendisini durduran polislere hakaret etmişti. Erdemli ilçesinde yaşanan olayın görüntüleri ortaya çıkmış, polise 'şerefsiz' diyen Yılmaz kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Yılmaz söz konusu görüntülerin ardından olaya ilişkin açıklama yaptı. Polisleri aşağılayan Yılmaz, sosyal medyada yayılan görüntülere rağmen kendisini savunarak polislerin maskesiz oluşuna dikkat çekti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz, "Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi.Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı. 

Mersin Valiliği Vekili Savundu

Mersin Valiliği AKP'li vekili savunduğu açıklamasında, "Bahse konu olayda, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları Trafik Kanunu'nun 71. Maddesi G Bendi'nde, görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır.

Bu çerçevede, milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği, ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş ancak mesele İl Emniyet Müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir.

O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tespit edilen ihlal varsa tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi. 

mersin milletvekili akp zeynep gül yılmaz açıklama polis hakaret trafik araç