Polisi Turist Sandı, Taksim'den Şişli'ye 500 Lira İstedi

TAKİP ET

Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Trafik Ekipleri taksi denetimi yaptı. Denetimler sırasında taksicilerin turist sandıklarını polislerden uçuk fiyatlar istedikleri görüldü.

Trafik Şube Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Beyoğlu ve Eminönü'nde taksi denetimine çıktı. Turistlerin yoğun olduğu bölgelerde Arap turist kılığına giren polisler, taksilere dağıldı. Taksi ile seyahat ettikleri süre boyunca emniyet kemeri takmamak, araç içinde tütün mamulleri kullanmak ve taksimetre açmamak gibi kural ihlallerini not alan polisler, bir süre sonra kimliklerini göstererek kendilerini ifşa ettiler.

Taksicileri denetim noktalarına götüren polisler, yapılan ihlallere göre cezai işlem uyguladı. Eminönü’ndeki denetimde bir taksicinin ehliyetine art arda kural ihlali yaptığı için el konuldu. Taksicinin aracı trafikten men edildi.

Kısa Mesafede Uçuk Ücretler

 

Eminönü’nden Taksim’e 90 lira isteyen bir taksici, Taksim’den Nişantaşı’na 50 Euro isteyen başka bir taksici ve Taksim'den Şişli'ye giden bir taksicinin 500 TL istediği denetimlerde söz konusu kişilere cezai işlem uygulandı. 

Usulsüz fiyat pazarlığı yapan, yolcu seçen, taksimetre açmayan, emniyet kemeri takmayan taksi sürücülerine değişen miktarlarda para cezası kesildi.

Cezai işlem uygulanan bir taksici, “Abiler geldi, Arapça konuştular ben de anlamadığım için Taksim’e 50 lira dedim, taksimetre açmadım. Başkaları 50 Euro,100 Euro istiyorlar” diyerek kendisini savundu. 

beyoğlu eminönü taksi denetim fazla fiyat cezai işlem